Macarons
Her er min opskrift på lækre Macarons

Kværn mandelmel et par gange i en foodprocessor. Sigt mandelmel og flormelis sammen. Pisk æggehviderne stive med salt og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en tyk og glat marengsmasse. Tilsæt farve – et par dråber skulle være nok – og vend forsigtigt mandelmel/ flormelis i. Massen må ikke være så tyk, at den laver toppe, men heller ikke så tynd, at den løber ud. Prøv at sætte en klat med en teske; hvis den laver toppe, så vend lidt mere rundt i dejen og prøv igen. Den skal være lava agtig.
Fyld massen i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjt den ud i ca. 40 små cirkler (ca. 2 cm) på bageplader med bagepapir. Slå pladerne i bordet for at fjerne lufthuller, og lad kagerne „tørre” ved stuetemperatur ½-1 time. Varm ovnen op til 180 grader varmluft og sæt pladerne ind. Skru straks ned til 140 grader og bag kagerne 12 -15 min. Lad dem afkøle på pladerne. Hvis de sidder fast, så læg bagepapiret på et fugtigt viskestykke, til de løsner sig.
Giv fløden et opkog og tag den af varmen. Rør den hakkede chokolade i fløden, til den smelter, og rør smørret i, lad cremen afkøle.
Vend halvdelen af makronerne med bunden opad. Fyld cremen i en sprøjtepose og fordel den i en cirkel på bundene, kom karamel i midten og lidt salt. Tryk de resterende makroner ovenpå, og voila! Opbevar dem i en kagedåse i køleskabet i op til 3-4 dage eller frys dem.
Ingredienser
Instruktioner / Steps
Kværn mandelmel et par gange i en foodprocessor. Sigt mandelmel og flormelis sammen. Pisk æggehviderne stive med salt og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en tyk og glat marengsmasse. Tilsæt farve – et par dråber skulle være nok – og vend forsigtigt mandelmel/ flormelis i. Massen må ikke være så tyk, at den laver toppe, men heller ikke så tynd, at den løber ud. Prøv at sætte en klat med en teske; hvis den laver toppe, så vend lidt mere rundt i dejen og prøv igen. Den skal være lava agtig.
Fyld massen i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjt den ud i ca. 40 små cirkler (ca. 2 cm) på bageplader med bagepapir. Slå pladerne i bordet for at fjerne lufthuller, og lad kagerne „tørre” ved stuetemperatur ½-1 time. Varm ovnen op til 180 grader varmluft og sæt pladerne ind. Skru straks ned til 140 grader og bag kagerne 12 -15 min. Lad dem afkøle på pladerne. Hvis de sidder fast, så læg bagepapiret på et fugtigt viskestykke, til de løsner sig.
Giv fløden et opkog og tag den af varmen. Rør den hakkede chokolade i fløden, til den smelter, og rør smørret i, lad cremen afkøle.
Vend halvdelen af makronerne med bunden opad. Fyld cremen i en sprøjtepose og fordel den i en cirkel på bundene, kom karamel i midten og lidt salt. Tryk de resterende makroner ovenpå, og voila! Opbevar dem i en kagedåse i køleskabet i op til 3-4 dage eller frys dem.
100 g mandelmel
150 g flormelis
75 g æggehvider (3/4 dl)
1 knsp salt
50 g sukker
Pasta farve
Ganache af Gold chokolade:
½ dl piskefløde
100 Gold chokolade
50 g smør
Karamel;
1 dåse Dulce de leche
Flage salt
