Opskrifter

Macarons

ForfatterJoan BahlSværhedsgradØvet

Her er min opskrift på lækre Macarons

Portioner1 portion
Forberedelse25 minsTilberedning1 hrSamlet tid1 hr 25 mins

Macarons
 100 g mandelmel
 150 g flormelis
 ¾ DL. æggehvider (3/4 dl)
 1 knsp. salt
 50 g sukker
 Pasta farve
Ganache
 ½ DL. Piskefløde
 100 Gold chokolade
Karamel
 1 Ds. Dulce de leche
 Flage salt

Joan´s Macarons
1

Kværn mandelmel et par gange i en foodprocessor. Sigt mandelmel og flormelis sammen. Pisk æggehviderne stive med salt og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en tyk og glat marengsmasse. Tilsæt farve – et par dråber skulle være nok – og vend forsigtigt mandelmel/ flormelis i. Massen må ikke være så tyk, at den laver toppe, men heller ikke så tynd, at den løber ud. Prøv at sætte en klat med en teske; hvis den laver toppe, så vend lidt mere rundt i dejen og prøv igen. Den skal være lava agtig.

2

Fyld massen i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjt den ud i ca. 40 små cirkler (ca. 2 cm) på bageplader med bagepapir. Slå pladerne i bordet for at fjerne lufthuller, og lad kagerne „tørre” ved stuetemperatur ½-1 time. Varm ovnen op til 180 grader varmluft og sæt pladerne ind. Skru straks ned til 140 grader og bag kagerne 12 -15 min. Lad dem afkøle på pladerne. Hvis de sidder fast, så læg bagepapiret på et fugtigt viskestykke, til de løsner sig.

Creme
3

Giv fløden et opkog og tag den af varmen. Rør den hakkede chokolade i fløden, til den smelter, og rør smørret i, lad cremen afkøle.

Saml og fyld
4

Vend halvdelen af makronerne med bunden opad. Fyld cremen i en sprøjtepose og fordel den i en cirkel på bundene, kom karamel i midten og lidt salt. Tryk de resterende makroner ovenpå, og voila! Opbevar dem i en kagedåse i køleskabet i op til 3-4 dage eller frys dem.

Ingredienser

Macarons
 100 g mandelmel
 150 g flormelis
 ¾ DL. æggehvider (3/4 dl)
 1 knsp. salt
 50 g sukker
 Pasta farve
Ganache
 ½ DL. Piskefløde
 100 Gold chokolade
Karamel
 1 Ds. Dulce de leche
 Flage salt

Instruktioner / Steps

Joan´s Macarons
1

Kværn mandelmel et par gange i en foodprocessor. Sigt mandelmel og flormelis sammen. Pisk æggehviderne stive med salt og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en tyk og glat marengsmasse. Tilsæt farve – et par dråber skulle være nok – og vend forsigtigt mandelmel/ flormelis i. Massen må ikke være så tyk, at den laver toppe, men heller ikke så tynd, at den løber ud. Prøv at sætte en klat med en teske; hvis den laver toppe, så vend lidt mere rundt i dejen og prøv igen. Den skal være lava agtig.

2

Fyld massen i en sprøjtepose med glat tyl og sprøjt den ud i ca. 40 små cirkler (ca. 2 cm) på bageplader med bagepapir. Slå pladerne i bordet for at fjerne lufthuller, og lad kagerne „tørre” ved stuetemperatur ½-1 time. Varm ovnen op til 180 grader varmluft og sæt pladerne ind. Skru straks ned til 140 grader og bag kagerne 12 -15 min. Lad dem afkøle på pladerne. Hvis de sidder fast, så læg bagepapiret på et fugtigt viskestykke, til de løsner sig.

Creme
3

Giv fløden et opkog og tag den af varmen. Rør den hakkede chokolade i fløden, til den smelter, og rør smørret i, lad cremen afkøle.

Saml og fyld
4

Vend halvdelen af makronerne med bunden opad. Fyld cremen i en sprøjtepose og fordel den i en cirkel på bundene, kom karamel i midten og lidt salt. Tryk de resterende makroner ovenpå, og voila! Opbevar dem i en kagedåse i køleskabet i op til 3-4 dage eller frys dem.

Joans Macarons

100 g mandelmel

150 g flormelis

75 g æggehvider (3/4 dl)

1 knsp salt

50 g sukker

Pasta farve

Ganache af Gold chokolade:

½ dl piskefløde

100 Gold chokolade

50 g smør

Karamel;

1 dåse Dulce de leche

Flage salt

Jeg hedder Joan Bahl, jeg er 54 år og bor på Vestsjælland. Jeg elsker at bage, lave mad, hækle, strikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *