Hverdagsliv

Bagedysten 2015

DEL 1:

Casting til Den Store Bagedyst 2015 på DR1

Januar 2015 var jeg så heldig at komme til cating til den store bagedyst på DR1. Jeg skulle møde i København, hos DR, man skulle medbringe en kage som jeg synes var en bagedyst værd. Min version blev en hvid fondant kage med cremefarvet fondant roser på. Jeg bagte chokolade bunde med hakket chokolade, fyldet var hindbærmousse og tobleronecreme i. Kagen var smurt op med smørcreme inden fondantovertræk.

Vi skulle alle sammen mødes i forhallen hos DR, der var kommet ret mange da jeg kom, jeg var tæmmelig nervøs, ikke over min kage, men over hvad det hele gik ud på. Vi blev kaldt op på 1. sal, opad en rulletrappe, nogen tabte pynt og bær på vej op…Py-Ha sikke noget, godt det ikke var min kage der begyndte at gå fra hinanden. Et kamera hold filmede og interviewede os mens vi gik op til det store lokale vi skulle være i. Alle kager, brød og desserter skulle sættes på et bord og nu kunne vi snakke lidt med hinanden og tjekke kager ud. Hold da magle der var jo det ene kunstværk efter det andet. Jeg tænkte: Jeg lister bare ud igen, og alligevel – jeg havde måske en lille chance, så jeg blev der selvfølgelig. Vi var 45 personer der skulle kigges an denne aften (Fyn og Jylland 2 andre dage) Det er jo vildt, når der KUN skal bruge 10 amatørbagere i programmet.

Alle skulle hver især præsentere sin kage og fortælle lidt om sig selv, og fortælle hvorfor lige netop jeg kunne vinde DEN STORE BAGEDYST. Da alle var nået igennem, gik de 3 der skulle vurdere ud for at snakke on hvem de synes skulle gå videre til næste casting. Hvis ens navn blev råbt op, så skulle man til en samtale og have sin kage med ind, først der blev der smagt på kage. Mit navn blev råbt op, YES YES YES hvor var det bare mega fedt. Da alle 10 fra Sjælland var valgt, blev alle de andre sendt hjem igen, med deres kage som kun os forventningsfulde måske udvalgte havde smagt på.

Samtalen gik ud på at finde ud af hvem jeg var, hvad havde jeg som programmet kunne bruge, en historie, en skæv eksistens, et sjovt job, en fed personlighed osv. og selvfølgelig skulle de smage min kage. De var ret vilde med sammensætningen af min kage, og de synes mine roser var vildt flotte. Casteren var fuldstædig vild med min hårfarve… Ha Ha Ha… og redaktøren på programmet rystede på hovedet og sagde: KVINDER ;-D Nå, men samtalen gik godt og jeg fik besked på, at hvis jeg kom videre, så ville casteren ringe til mig på mandag (det var tirsdag den dag jeg var til casting)

Det blev mandag, jeg vidste ikke om jeg var købt eller solgt, sikke en nervepirrende dag. Klokken blev 14, 15, og 16.00 jeg hørte intet 🙁 Nå men så var jeg jo ikke videre, ØV-BØV, men kl 16.11 ringede telefonen og det var den søde dame der var caster på programmet, hun sagde TILLYKKE du er videre, du skal komme til Århus på søndag kl 13.00, jeg fik oplyst at vi ville blive filmet, uret ville blive startet, og at Mette Blomsterberg ville være der og til sidst ville hun bedømme det vi havde bagt 🙂 Woooooow, så blev jeg da lige ekstra meget nervøs, men jeg var også fyldt med glæde. Tænk jeg når mit mål, jeg skal møde METTE Blomsterberg. Jeg var meget spændt på hvem jeg ville møde i Århus, hvor mange der var som jeg havde set til den første casting.

Da jeg ankom hos DR i Århus, kom vi ind til en stor Hall, og der kom heldigvis nogle kendte ansigter. Vi blev bedt om at sætte os i møbler og herefter fik vi fortalt at Fyn og Jylland dystede om de pladser der skulle tildeles dem og at de inden længe ville komme ud af det store køkken, og vi måtte ikke kigge for meget på dem. De var lidt bange for vi fik set hvad bage-udfordringen gik ud på 🙂

Vi blev kaldt op i køkkenet og alle hilste på os, vi blev studeret og kigget grundigt på. Vi skulle være sammen 2 og 2. Jeg fik en skøn bagemakker, Jette hedder hun (vi ses stadig i dag) Vi fik opgaven, en klassisk lagkage, med bagte bunde, vaniljecreme, bær, flødeskum, marcipan, krymmel osv. kun fantasien kunne sætte grænser. Vi fik en kort besked om hvor alt stod, og hvordan det ville foregå, kameraet ville rulle hele tiden, Mette og Søren (redaktøren) ville komme rundt og snakke med os under bagningen.

Tiden starter NU – KLAR PARAT BAG:

Så var det bare igang, bag bunde først, lav cremen, sæt den på køl, find bær, lav pynt. Vi havde godt nok travlt, pyyyy-ha. Men vi havde da tid til at svare på spørgsmål og grine. Hurtigt blev Jette og jeg døbt synkron-damerne 😀 alt hvad vi lavede gjorde vi stort set samtidig, uden at lave vores kager ens. Min lille lagkage blev lavet med creme og friske hindbær, pyntet med marcipanlåg, marcipanrose, friske hindbær og flødeskum tyllet op ad siderne. Nu var det bare at vente, blive kaldt op til selveste Mette Blomsterberg.

Bedømmelse af kagen: Hun grinede da jeg kom med lagkagen, orrrrv, den er godt nok høj den lagkage Joan 😀 øøøhhhh ja det var den, hun skar et stykke, kiggede på snittet, kiggede på mig, løftede stykket op, snuste til det, kigge igen på mig og sagde; uuhhhmmm, og flot snit. Så skulle hun jo smage på den… hun opdagede selvfølgelig min bummert med det samme… PIS, sikke noget lort 😀 Min vaniljecreme var klumpet, ja det lignede nærmest risalamande, nåhhh, for søren, sagde hun, du har nok glemt at give cremen en gang tæsk med et piskeris inden du blandede den med fløden… JA, det havde jeg. OMG, jeg har ALDRIG glemt det siden 😉 Alt i alt, synes hun min kage bare flot, så det var dejligt. Da alle var bedømt, blev er sagt pænt farvel og vi ville blive kontaktet ugen efter om mandagen, uanset om vi kom videre eller ej.

Opringning fra Søren O: Det var fredag (Han synes ikke vi skulle vente weekenden over) og jeg var ude og handle, min telefon ringede, det var Søren, ja ham der fra DR. Han kunne meddele mig at jeg IKKE var blandt de 10 der var udtaget, de var meget i tvivl om jeg skulle deltage eller ikke deltage, det blev så et IKKE DELTAGE i programmet. Meeeeen, jeg var nr 11, hvis en melde fra inden optagelserne skulle i gang, om jeg ville stå standby hvis det blev aktuelt, Ja sagde jeg med det samme og vi fik sagt pænt farvel og forhåbentlig på gensyn.

Jeg hedder Joan Bahl, jeg er 54 år og bor på Vestsjælland. Jeg elsker at bage, lave mad, hækle, strikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *