Opskrifter

Klassisk tebolle

ForfatterJoan BahlSværhedsgradBegynder

Skønne boller, som jeg bagte i Den Store Bagedyst i 2015

Portioner1 portion
Forberedelse30 minsTilberedning45 minsSamlet tid1 hr 15 mins

Dej
 2,50 DL. Lunken vand
 50 g Gær
 ½ tsk. Salt
 1 stk. Æg
 75 g Sukker
 75 g Smags neutralt Olie
 1,50 tsk. Kardemomme
 550 g Mel

Fremgangsmåde
1

Gæren opløses i vandet, og sukker, æg, olie og salt røres i (Jeg brugte røremaskine).

2

Bland mel og kardemomme, og tilsæt det lidt efter lidt.

3

Dejen æltes godt igennem - den skal være blød og smidig. Den skal derefter hvile/hæve i 2 gange 15 minutter, og æltes forsigtigt efter hver hævning. Efter sidste gang æltning formes dejen til boller, som hæver tildækket på bagepladen i 15 min.

4

Imens ovnen varmes op til 200 grader, skal bollerne pensles evt. med æggestrygelse (jeg brugte en æggeblomme og lidt mælk), hvorefter de bages midt i ovnen i ca. 15 minutter. Hold øje med dem.

Ingredienser

Dej
 2,50 DL. Lunken vand
 50 g Gær
 ½ tsk. Salt
 1 stk. Æg
 75 g Sukker
 75 g Smags neutralt Olie
 1,50 tsk. Kardemomme
 550 g Mel

Instruktioner / Steps

Fremgangsmåde
1

Gæren opløses i vandet, og sukker, æg, olie og salt røres i (Jeg brugte røremaskine).

2

Bland mel og kardemomme, og tilsæt det lidt efter lidt.

3

Dejen æltes godt igennem - den skal være blød og smidig. Den skal derefter hvile/hæve i 2 gange 15 minutter, og æltes forsigtigt efter hver hævning. Efter sidste gang æltning formes dejen til boller, som hæver tildækket på bagepladen i 15 min.

4

Imens ovnen varmes op til 200 grader, skal bollerne pensles evt. med æggestrygelse (jeg brugte en æggeblomme og lidt mælk), hvorefter de bages midt i ovnen i ca. 15 minutter. Hold øje med dem.

Lækre bløde boller

Jeg hedder Joan Bahl, jeg er 54 år og bor på Vestsjælland. Jeg elsker at bage, lave mad, hækle, strikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *