Klassisk tebolle
Skønne boller, som jeg bagte i Den Store Bagedyst i 2015
Gæren opløses i vandet, og sukker, æg, olie og salt røres i (Jeg brugte røremaskine).
Bland mel og kardemomme, og tilsæt det lidt efter lidt.
Dejen æltes godt igennem - den skal være blød og smidig. Den skal derefter hvile/hæve i 2 gange 15 minutter, og æltes forsigtigt efter hver hævning. Efter sidste gang æltning formes dejen til boller, som hæver tildækket på bagepladen i 15 min.
Imens ovnen varmes op til 200 grader, skal bollerne pensles evt. med æggestrygelse (jeg brugte en æggeblomme og lidt mælk), hvorefter de bages midt i ovnen i ca. 15 minutter. Hold øje med dem.
Ingredienser
Instruktioner / Steps
Gæren opløses i vandet, og sukker, æg, olie og salt røres i (Jeg brugte røremaskine).
Bland mel og kardemomme, og tilsæt det lidt efter lidt.
Dejen æltes godt igennem - den skal være blød og smidig. Den skal derefter hvile/hæve i 2 gange 15 minutter, og æltes forsigtigt efter hver hævning. Efter sidste gang æltning formes dejen til boller, som hæver tildækket på bagepladen i 15 min.
Imens ovnen varmes op til 200 grader, skal bollerne pensles evt. med æggestrygelse (jeg brugte en æggeblomme og lidt mælk), hvorefter de bages midt i ovnen i ca. 15 minutter. Hold øje med dem.

