Opskrifter

Vaniljedrømme

ForfatterJoan BahlSværhedsgradBegynder

Disse skønne vaniljedrømme bagte jeg til min første bagning i bageteltet i DEN STORE BAGEDYST

Portioner1 portion
Samlet tid-180 min

Kagedejen
 2 stks. Æg
 150 g Sukker
 ½ tsk. Vaniljesukker
 170 g Mel
 1 tsk. Bagepulver
 1 DL. Mælk
 25 g Smør
Vaniljefromange
 1 stk. Husblas
 ½ Vaniljestang
 25 g Rørsukker
 1 ¾ DL. Piskefløde
 ¼ DL. Past. æggehvider
Glasur
 150 g Flormelis
 1 tsk. Kogt vand
 1 tsk. Friskpresset appelsinsaft
Chokoladehjerter
 100 g Smeltet chokolade
Appelsinsirup
 100 g Sukker
 ½ Vaniljestang
 1 DL. Appelsinsaft

Kagerne
1

Smelt smør og tilsæt mælken. Sæt til side til afkøling.
Pisk æg og sukker lyst. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker, sigt det i dejen. Vend det forsigtigt sammen. Vend mælkeblandingen i.
Fyld dejen i 12 små forme, fyld ikke forme helt.
Bages midt i ovnen i ca. 15-16 minutter ved 200 gr. Tjek kagerne med en strikkepind, da ovne bager forskelligt. Sæt kagerne til afkøling.

Vaniljefromage
2

Smelt smør og tilsæt mælken. Sæt til side til afkøling.
Pisk æg og sukker lyst. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker, sigt det i dejen. Vend det forsigtigt sammen. Vend mælkeblandingen i.
Fyld dejen i 12 små forme, fyld ikke forme helt.
Bages midt i ovnen i ca. 15-16 minutter ved 200 gr. Tjek kagerne med en strikkepind, da ovne bager forskelligt. Sæt kagerne til afkøling.

Chokoladehjerter
3

Smelt og temperer chokoladen. Smelt noget af chokoladen over vandbad til ca. 50 grader og hæld den herefter over noget chokolade, der ikke er smeltet og rør det rundt. Chokoladen skal være ca. 31-32 grader når den er klar til brug.
Lav chokoladehjerter på et stykke bagepapir (lav mange, så du kan vælge de 12 pæneste) og lad dem tørre helt. Brug dem som de er eller kom lidt guld glimmer/guld støv på.

Appelsinsirup
4

Kom sukker og vand i en tykbundet gryde - lad det koge ved svag varme, uden omrøring og under låg i ca. 25 min eller til det er svagt gylden.
Flæk vaniljestangen og bland den med appelsinsaften, kom det i gryden og kog det yderligere i 20 min uden omrøring og under låg i ca. 20 min.
Fjern vaniljestangen. Lad det køle af og det er klar til brug.

Fyld og pynt kagerne
5

Udhul kagerne i midten (ikke helt ned til bunden, jeg brugte en æbleskrogsudtager). Kom siruppen ned i kagerne.
Klip hul i sprøjteposen med vaniljefromagen, kom det i hullerne i kagerne. Sæt kagerne på køl i ca. 30 min. Luk kagerne med glasuren.
Pynt med appelsinskral (her brugte jeg et Juliennejern) og læg chokoladehjerterne på. Server med

Ingredienser

Kagedejen
 2 stks. Æg
 150 g Sukker
 ½ tsk. Vaniljesukker
 170 g Mel
 1 tsk. Bagepulver
 1 DL. Mælk
 25 g Smør
Vaniljefromange
 1 stk. Husblas
 ½ Vaniljestang
 25 g Rørsukker
 1 ¾ DL. Piskefløde
 ¼ DL. Past. æggehvider
Glasur
 150 g Flormelis
 1 tsk. Kogt vand
 1 tsk. Friskpresset appelsinsaft
Chokoladehjerter
 100 g Smeltet chokolade
Appelsinsirup
 100 g Sukker
 ½ Vaniljestang
 1 DL. Appelsinsaft

Instruktioner / Steps

Kagerne
1

Smelt smør og tilsæt mælken. Sæt til side til afkøling.
Pisk æg og sukker lyst. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker, sigt det i dejen. Vend det forsigtigt sammen. Vend mælkeblandingen i.
Fyld dejen i 12 små forme, fyld ikke forme helt.
Bages midt i ovnen i ca. 15-16 minutter ved 200 gr. Tjek kagerne med en strikkepind, da ovne bager forskelligt. Sæt kagerne til afkøling.

Vaniljefromage
2

Smelt smør og tilsæt mælken. Sæt til side til afkøling.
Pisk æg og sukker lyst. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker, sigt det i dejen. Vend det forsigtigt sammen. Vend mælkeblandingen i.
Fyld dejen i 12 små forme, fyld ikke forme helt.
Bages midt i ovnen i ca. 15-16 minutter ved 200 gr. Tjek kagerne med en strikkepind, da ovne bager forskelligt. Sæt kagerne til afkøling.

Chokoladehjerter
3

Smelt og temperer chokoladen. Smelt noget af chokoladen over vandbad til ca. 50 grader og hæld den herefter over noget chokolade, der ikke er smeltet og rør det rundt. Chokoladen skal være ca. 31-32 grader når den er klar til brug.
Lav chokoladehjerter på et stykke bagepapir (lav mange, så du kan vælge de 12 pæneste) og lad dem tørre helt. Brug dem som de er eller kom lidt guld glimmer/guld støv på.

Appelsinsirup
4

Kom sukker og vand i en tykbundet gryde - lad det koge ved svag varme, uden omrøring og under låg i ca. 25 min eller til det er svagt gylden.
Flæk vaniljestangen og bland den med appelsinsaften, kom det i gryden og kog det yderligere i 20 min uden omrøring og under låg i ca. 20 min.
Fjern vaniljestangen. Lad det køle af og det er klar til brug.

Fyld og pynt kagerne
5

Udhul kagerne i midten (ikke helt ned til bunden, jeg brugte en æbleskrogsudtager). Kom siruppen ned i kagerne.
Klip hul i sprøjteposen med vaniljefromagen, kom det i hullerne i kagerne. Sæt kagerne på køl i ca. 30 min. Luk kagerne med glasuren.
Pynt med appelsinskral (her brugte jeg et Juliennejern) og læg chokoladehjerterne på. Server med

Vaniljedrømme

Jeg hedder Joan Bahl, jeg er 54 år og bor på Vestsjælland. Jeg elsker at bage, lave mad, hækle, strikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *