Vaniljedrømme
Disse skønne vaniljedrømme bagte jeg til min første bagning i bageteltet i DEN STORE BAGEDYST
Smelt smør og tilsæt mælken. Sæt til side til afkøling.
Pisk æg og sukker lyst. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker, sigt det i dejen. Vend det forsigtigt sammen. Vend mælkeblandingen i.
Fyld dejen i 12 små forme, fyld ikke forme helt.
Bages midt i ovnen i ca. 15-16 minutter ved 200 gr. Tjek kagerne med en strikkepind, da ovne bager forskelligt. Sæt kagerne til afkøling.
Smelt smør og tilsæt mælken. Sæt til side til afkøling.
Pisk æg og sukker lyst. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker, sigt det i dejen. Vend det forsigtigt sammen. Vend mælkeblandingen i.
Fyld dejen i 12 små forme, fyld ikke forme helt.
Bages midt i ovnen i ca. 15-16 minutter ved 200 gr. Tjek kagerne med en strikkepind, da ovne bager forskelligt. Sæt kagerne til afkøling.
Smelt og temperer chokoladen. Smelt noget af chokoladen over vandbad til ca. 50 grader og hæld den herefter over noget chokolade, der ikke er smeltet og rør det rundt. Chokoladen skal være ca. 31-32 grader når den er klar til brug.
Lav chokoladehjerter på et stykke bagepapir (lav mange, så du kan vælge de 12 pæneste) og lad dem tørre helt. Brug dem som de er eller kom lidt guld glimmer/guld støv på.
Kom sukker og vand i en tykbundet gryde - lad det koge ved svag varme, uden omrøring og under låg i ca. 25 min eller til det er svagt gylden.
Flæk vaniljestangen og bland den med appelsinsaften, kom det i gryden og kog det yderligere i 20 min uden omrøring og under låg i ca. 20 min.
Fjern vaniljestangen. Lad det køle af og det er klar til brug.
Udhul kagerne i midten (ikke helt ned til bunden, jeg brugte en æbleskrogsudtager). Kom siruppen ned i kagerne.
Klip hul i sprøjteposen med vaniljefromagen, kom det i hullerne i kagerne. Sæt kagerne på køl i ca. 30 min. Luk kagerne med glasuren.
Pynt med appelsinskral (her brugte jeg et Juliennejern) og læg chokoladehjerterne på. Server med
Ingredienser
Instruktioner / Steps
Smelt smør og tilsæt mælken. Sæt til side til afkøling.
Pisk æg og sukker lyst. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker, sigt det i dejen. Vend det forsigtigt sammen. Vend mælkeblandingen i.
Fyld dejen i 12 små forme, fyld ikke forme helt.
Bages midt i ovnen i ca. 15-16 minutter ved 200 gr. Tjek kagerne med en strikkepind, da ovne bager forskelligt. Sæt kagerne til afkøling.
Smelt smør og tilsæt mælken. Sæt til side til afkøling.
Pisk æg og sukker lyst. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker, sigt det i dejen. Vend det forsigtigt sammen. Vend mælkeblandingen i.
Fyld dejen i 12 små forme, fyld ikke forme helt.
Bages midt i ovnen i ca. 15-16 minutter ved 200 gr. Tjek kagerne med en strikkepind, da ovne bager forskelligt. Sæt kagerne til afkøling.
Smelt og temperer chokoladen. Smelt noget af chokoladen over vandbad til ca. 50 grader og hæld den herefter over noget chokolade, der ikke er smeltet og rør det rundt. Chokoladen skal være ca. 31-32 grader når den er klar til brug.
Lav chokoladehjerter på et stykke bagepapir (lav mange, så du kan vælge de 12 pæneste) og lad dem tørre helt. Brug dem som de er eller kom lidt guld glimmer/guld støv på.
Kom sukker og vand i en tykbundet gryde - lad det koge ved svag varme, uden omrøring og under låg i ca. 25 min eller til det er svagt gylden.
Flæk vaniljestangen og bland den med appelsinsaften, kom det i gryden og kog det yderligere i 20 min uden omrøring og under låg i ca. 20 min.
Fjern vaniljestangen. Lad det køle af og det er klar til brug.
Udhul kagerne i midten (ikke helt ned til bunden, jeg brugte en æbleskrogsudtager). Kom siruppen ned i kagerne.
Klip hul i sprøjteposen med vaniljefromagen, kom det i hullerne i kagerne. Sæt kagerne på køl i ca. 30 min. Luk kagerne med glasuren.
Pynt med appelsinskral (her brugte jeg et Juliennejern) og læg chokoladehjerterne på. Server med