Udskrivningsindstillinger

Portioner1 portion

Chokoladekage
 500 g Sukker
 4 stks. Æg
 4 tsk. Bagepulver
 4 tsk. Vaniljesukker
 3 spsk. Kakao
 450 g Mel
 3 ¾ DL. Mælk
 300 g Smeltet smør (rigtigt smør)
 150 g Mørk chokolade
Limemousse
 4 DL. Fløde
 2 DL. Creme fraiche
 2 DL. Yoghurt natural
 1,50 DL. Sukker
 1 tsk. Limeskal (Øko-Lime)
 1 DL. Limesaft (4-6 lime)
 7 stks. Husblas
Nøddebund
 100 g Hasselnødder
 100 g Mel
 100 g Sukker
 100 g Blødt smør
 ½ tsk. Bagepulver
Fondant
 30 stks. Skumfiduser
 8 spsk. Vand
 4 spsk. Citron olie
 1000 g Flormelis
Nutellasmørcreme
 130 g Nutella
 130 g Flormelis
 130 g Smør
Bag chokoladekagen
1

Pisk æg og sukker lyst, bland bagepulver, vaniljesukker, kakao og mel i en skål. Smelt smør i en gryde.
Når æggemassen er helt lys, sigtes melblandingen i æggemassen sammen med mælken og det smeltede smør tilsættes. Tilsæt den hakkede chokolade.
Smør formen godt og hæld kagemassen heri. Bag kagen ved 180 grader i ca. en time. Prøv at teste om den er bagt med en strikkepind.
Lad kage køle af i formen.

Limemousse
2

Udblød husblassen i koldt vand i ca. 15 min.
Pisk fløden let - den skal lige være fast.
Pisk creme fraiche, yoghurt og sukker på lav hastighed med en elpisker til alt sukkeret er opløst.
Tag husblassen op og kram vandet fra, smelt over vandbad med limesaft og skal.
Rør 2 spsk. af yoghurtblandingen i husblassen, hvorefter det røres i resten af yoghurtblandingen. Vend derefter piskefløden i yoghurtblandingen.
Sættes på køl.

Nøddebund
3

Hak nødderne groft og bland alle ingredienser med hænderne.
Tryk dejen ud i en Ø24 springform.
Bages ved 180-190 grader varmluft i ca. 15 min.

Fondant
4

Skumfiduser, vand og olie smeltes i en skål over vandbad, stille og roligt. Rør imens.
Når det er smeltet, kommes det i en røremaskine skål, hvor jeg bruger en K spade.
Rør massen på røremaskine og kom flormelis i lidt af gangen. Når massen er sej, skal det ud på bordet og æltes med flormelis, til det bliver modellervoksagtig. Det må gerne klistre lidt. Herefter er den klar til brug.
Når fondanten rulles ud, så skal der bruges majsstivelse, så det ikke klistre fast i bordet.
Farv fondanten efter ønske (jeg bruger pastafarve fra Wilton). Tag lidt pasta op med en tandstikker og smør farven ud på den færdige fondant, og ælt det godt sammen. Man kan også vælge at indfarve fondanten, mens den kører i røremaskinen.

Nutellasmørcreme
5

Piskes forsigtigt til den er ensartet

Samling af kagen
6

Når alle elementer er kølet af, samles kagen.
Tag chokoladekagen ud af formen og del den i 3. Beklæd formen med husholdningsfilm og læg den mindste kage bund i formen, kom mousse i, og gentag processen en gang til. Læg nøddebundene i til sidst. Sæt kage på køl igen.
Dukken til toppen beklædes med et lille stykke udrullet fondant, fugt det på bagsiden og læg det på dukkens forside, tryk det forsigtigt på plads, så det sidder helt tæt på dukken.
Udstik herefter små blomster til kanten af corsagen og sæt dem på med lidt vand. Lav ekstra blomster, evt. i den anden farve til at pynte kjolen med og til den afsluttende kant på kjolen.
Lav resten af pynten med mens kagen sætter sig.
Tag kagen ud af formen på det fad, som kagen skal stå på. Smør kagen op med Nutellasmørcremen, sæt den på køl, rul fondanten ud i passende størrelse, smør kagen op en gang til. Overtræk med fondant. Glat fondanten ud, så den er pæn jævn. Sæt forsigtigt dukken på toppen af kagen.
Færdiggør kagen med pynten og evt. royal icing.