Udskrivningsindstillinger

Lækre bløde boller

Portioner1 portionForberedelse30 minsTilberedning45 minsSamlet tid1 hr 15 mins

Skønne boller, som jeg bagte i Den Store Bagedyst i 2015

Dej
 2,50 DL. Lunken vand
 50 g Gær
 ½ tsk. Salt
 1 stk. Æg
 75 g Sukker
 75 g Smags neutralt Olie
 1,50 tsk. Kardemomme
 550 g Mel
Fremgangsmåde
1

Gæren opløses i vandet, og sukker, æg, olie og salt røres i (Jeg brugte røremaskine).

2

Bland mel og kardemomme, og tilsæt det lidt efter lidt.

3

Dejen æltes godt igennem - den skal være blød og smidig. Den skal derefter hvile/hæve i 2 gange 15 minutter, og æltes forsigtigt efter hver hævning. Efter sidste gang æltning formes dejen til boller, som hæver tildækket på bagepladen i 15 min.

4

Imens ovnen varmes op til 200 grader, skal bollerne pensles evt. med æggestrygelse (jeg brugte en æggeblomme og lidt mælk), hvorefter de bages midt i ovnen i ca. 15 minutter. Hold øje med dem.